DE UITDAGING

Bouwend Nederland afdeling Amersfoort daagt jullie uit voor de BouwBazen challenge 2018. Als leerlingen van middelbare scholen in het midden van Nederland mogen jullie het beste bouwidee voor jullie eigen school of directe leefomgeving bedenken! Wie zijn de BouwBazen van de regio? De school 
met het beste ontwerp wint € 3.000,- om het project ook daadwerkelijk uit te voeren en ook jullie zelf krijgen een leuke prijs. De finale zal plaatsvinden op 6 juni 2018.

En zijn jullie benieuwd naar voorgaande jaren kijk dan even op de pagina’s van de finale van 2016 en 2017

Schetsen

Download template schetsen BouwBazen

Schetsen

De bedachte ideeën kunnen erg leuk zijn in je hoofd, maar door het uit te tekenen, zie je ook hoe het er in het écht uit gaat zien.

De opdracht
Download en print de schets template van BouwBazen om met stift of potlood de plek waar het idee moet worden gebouwd zo goed mogelijk uit te schetsen. Je kunt ook foto’s maken, zodat je de plek kan natekenen of overtrekken. Maak per idee één overall schets, schets er drie detailtekeningen bij en voeg een korte beschrijving van het idee toe. Uit alle schetsen kiezen jullie de drie beste. Er mogen natuurlijk ook schetsen gecombineerd worden. Hieronder staan een aantal voorbeeldschetsen en een kort filmpje met uitleg.

Wat heb je nodig?
Template schets BouwBazen
• Potloden, stiften, pennen en een gum
• Fotocamera

Tijdsduur: ±  4 uur

Wat lever je op?
Iedereen maakt een schets en de groep kiest de drie beste schetsen.

Tijdsduur: ±  4 uur

Wat lever je op?
Iedereen maakt een schets en de groep kiest de drie beste schetsen.