DE UITDAGING

Bouwend Nederland afdeling Amersfoort daagt jullie uit voor de BouwBazen challenge 2018. Als leerlingen van middelbare scholen in het midden van Nederland mogen jullie het beste bouwidee voor jullie eigen school of directe leefomgeving bedenken! Wie zijn de BouwBazen van de regio? De school 
met het beste ontwerp wint € 3.000,- om het project ook daadwerkelijk uit te voeren en ook jullie zelf krijgen een leuke prijs. De finale zal plaatsvinden op 6 juni 2018.

En zijn jullie benieuwd naar voorgaande jaren kijk dan even op de pagina’s van de finale van 2016 en 2017

Selectie ideeën

Laat de ideeën een paar dagen rusten. De beste ideeën moeten namelijk nog komen.

De opdracht
Stel jezelf voordat je gaat slapen nog een keer de vraag: “Wat zou je kunnen ontwerpen en bouwen voor jouw eigen school of directe leefomgeving?” Kijk welke ideeën de volgende morgen, bijvoorbeeld tijdens het tandenpoetsen of aankleden, naar boven komen. Schrijf je ideeën op!

Selectie beste ideeën
De brainstormleider verzamelt alle ideeën en schrijft ze op een whiteboard.
Iedereen maakt daarna een eigen lijstje met de drie beste ideeën. Bij jouw keuze schrijf je waarom je het een goed idee vindt. Nu kijken jullie samen welke drie ideeën het meest gekozen zijn. Als iedereen het ermee eens is dat dit de drie beste ideeën zijn, kun je door naar de volgende stap. Vind jij dat één van de ideeën die niet is gekozen het toch verdient om door te gaan, dan mag je dit nog onderbouwen en proberen de anderen te overtuigen. Jullie gaan verder werken aan de drie gekozen ideeën.

Wat heb je nodig?
• Whiteboard
• Alle verzamelde ideeën

Tijdsduur: ±  1 uur

Wat lever je op?
Drie goede ideeën