De Uitdaging

Bouwend Nederland afdeling Amersfoort daagt jullie uit voor de BouwBazen challenge 2019. Als middelbare scholieren mogen jullie het beste bouwidee voor jullie school of directe leefomgeving bedenken! Wie worden de BouwBazen van de regio? De school 
met het beste ontwerp wint € 3.000,- om het idee ook daadwerkelijk uit te voeren. En zijn jullie benieuwd naar voorgaande jaren, kijk dan even op
de pagina’s van de finale van 2016 , 2017 en 2018.

 

De ontwerptekening maken

Download template ontwerptekening BouwBazen

Schermafbeelding 2017-10-27 om 13.21.07

Voordat je iets kunt bouwen zijn er een aantal tekeningen nodig.

Een aantal voorbeelden zijn:

1) Een tekening voor de omgevingsvergunning, zodat gemeentes kunnen beoordelen of het bouwplan binnen de regelgeving past.

plgrond-woning-grijs1-525x400

2) Een tekening voor de aannemer zodat hij precies weet met welke materialen, kleuren en merken worden gebruikt. Hiermee kan hij de juiste prijs bepalen.

680px-Bijschriften-bijschrift

3) Verkooptekeningen, zoals 3D illustraties, die de klant een goed beeld geven van wat het gaat worden.

3d

Maar wat jij gaat maken is een ontwerptekening. Deze tekening bevat nog geen technische informatie. In een ontwerptekening staat wel aangegeven waar bepaalde muren staan, maar de exacte wandopbouw is bijvoorbeeld nog niet aangegeven. Kijk hieronder voor een paar voorbeeld ontwerptekeningen en een kort filmpje met uitleg.

De opdracht
Download hieronder de template van de ontwerptekening BouwBazen. Maak met jullie groep voor jullie idee een ontwerptekening. Zoek op internet naar wat er zoal in een ontwerptekening staat of kijk hieronder voor een paar voorbeelden. Vraag eventueel bestaande bouwtekeningen op. Omschrijf en teken wat jullie van plan zijn te bouwen inclusief de bestaande bouw.

Wat heb je nodig
Template ontwerptekening BouwBazen
• Potlood en gum
• Informatie via internet
• Eventueel bouwtekening locatie

Tijdsduur: ±  4 uur

Wat lever je op?
Jullie maken als groep een ontwerptekening.