De Uitdaging

Bouwend Nederland afdeling Amersfoort daagt jullie uit voor de BouwBazen challenge 2019. Als middelbare scholieren mogen jullie het beste bouwidee voor jullie school of directe leefomgeving bedenken! Wie worden de BouwBazen van de regio? De school 
met het beste ontwerp wint € 3.000,- om het idee ook daadwerkelijk uit te voeren. En zijn jullie benieuwd naar voorgaande jaren, kijk dan even op
de pagina’s van de finale van 2016 , 2017 en 2018.

 

Verder in de bouw

Vervolgopleidingen

WO:
Architectuur en bouwkunde:

Ben jij geïnteresseerd in bouwkunde en architectuur? Vind je het leuk om dingen te ontwerpen? Kijk jij bij gebouwen naar zowel de praktische als de esthetische kant van gebouwen? Dan kun je een kijkje nemen bij de studiegroep Architectuur en Bouwkunde.
Kijk voor meer informatie op:
https://studiekeuze.qompas.nl/studies/wo/Technisch-en-exact/

HBO:
Kijk voor meer informatie op:
https://studiekeuze.qompas.nl/opleiding/7146/Built-Environment/overzicht
Eindkwalificaties Domein Built Environment

MBO:
Met de onderstaande opleidingen word je in 2 tot 5 jaar bijvoorbeeld; timmerman, metselaar, tegelzetter, uitvoerder of werkvoorbereider. Je kunt opleidingen volgen op mbo niveau 1 t/m 4. Uiteraard biedt Bouwmensen je de kans om door te groeien.

 

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN BOL EN BBL?

BBL staat voor Beroeps Begeleidende Leerweg en BOL betekent Beroeps Opleidende Leerweg. Het belangrijkste verschil zit in het feit dat de leerling in een BBL-traject een arbeidsovereenkomst heeft met een werkgever, je werkt dan (meestal) 4 dagen in de week en volgt vaak maar 1 dag les. In een BOL-traject volg je 5 dagen per week les afgewisseld met praktijkperioden (stages).